Menu
Oslo tingrett dømte legen som kranglet på den ilagte fartsboten til å betale 9.600 kroner i bot for forulemping av offentlige tjenestemenn. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Lege fikk fartsbot – ytterligere bøtelagt etter å ha fulgt etter politiet

En lege i Oslo fikk fartsbot, men etter å ha først godtatt boten, fulgte han etter politiet og anklagde betjentene for å være rasister. Da endte saken i retten.

Av NTB | 05.05.2021 04:09:32

Kuriosa og kjendiser: Legen, som er en mann i 30-årene, ble i slutten av januar bøtelagt 6.400 kroner for å ha kjørt 108 km/t i en 80-sone ved Alnabru i Oslo, skriver Vårt Oslo.

Mannen godtok først boten, men ombestemte seg og fulgte etter politipatruljen som ga ham boten helt til Majorstuen. Politibetjentene ble da oppmerksomme på at mannen fulgte etter dem, og stanset sin patruljebil.

Deretter havnet mannen i munnhoggeri med de to politibetjentene, som han omtalte som rasister, ifølge en fersk dom fra Oslo tingrett.

Han kalte også betjentene for idioter fordi de hadde minst ti år mindre utdanning enn ham selv, ifølge dommen.

I retten nektet mannen straffskyld. Men Oslo tingrett dømte mannen til å betale 9.600 kroner i bot for forulemping av offentlige tjenestemenn, i tillegg til sakskostnader på 2.000 kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: