Menu
Leeds United skal spille 2020/21-sesongen i Premier League. Det ble klart fredag. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB scanpix

Leeds klar for Premier League etter West Bromwich-tap

Premier League er neste stopp for den gamle storheten Leeds. Det ble klart etter at West Bromwich tapte 1-2 for Huddersfield.

Av NTB | 17.07.2020 20:32:59

Sport: Leeds trengte ikke engang å spille selv for å bli klare for det øverste nivået i England for første gang på 16 år.

– Det er enorm lettelse for oss som har fulgt klubben. Dette er noe spillere og supportere har drømt om i 16 år. Det er godt å se for alle som har jobbet hardt med å komme seg tilbake at de får lønn for strevet. Det å møte de store lagene igjen, det er det viktigste. Det er i Premier League klubben hører til, sier tidligere Leeds-spiller Eirik Bakke til TV 2.

Opprykket ble et faktum etter at West Bromwich tapte 1-2 borte for Huddersfield fredag kveld. Gjestene i grønt og gult hadde flere store muligheter på tampen til å score etter at de utlignet til 1-1 like før pause, men klarte ikke å snu oppgjøret.

Leeds på tabelltopp med 87 poeng kan nå ikke bli noe dårligere enn nummer to i mesterskapsserien. West Bromwich er fortsatt på andreplass med 82 poeng etter fredagens tap for Huddersfield, men med fem poeng opp og bare en kamp igjen kan ikke Slaven Bilic’ menn innhente Marcelo Bielsa & co.

Brentford på 3.-plass med 81 poeng kan ta igjen Leeds, men det kan ikke lenger West Bromwich. Leeds vinner mesterskapsserien med poeng i en av de to siste kampene.

– Leeds har de beste supporterne i England. Den sulten de har vist, og at de endelig får lønn for strevet er fullt fortjent. Leeds er en klubb det er tøft å spille for, med tanke på forventninger. Det er en forløsning å komme seg tilbake. Dette er en gledens dag for alle med Leeds-hjerte, sier Bakke.

Etter den skuffende 2017/18-sesongen hevet mange øyenbrynene da argentinske Marcelo Bielsa ble hentet inn som trener. Han hadde tidligere trent storklubber som Athletic Bilbao, Marseille og Lazio, samt det argentinske landslaget.

Nå er de endelig klare for spill i Premier League.

Frank Strandli (1993-1994), Gunnar Halle (1996-1999), Tommy Knarvik (1997-2001), Alf-Inge Haaland (1997-2000) og Eirik Bakke (1999-2006) har tidligere spilt for Leeds.

Halle, Haaland og Bakke har spilt Premier League-kamper for klubben.

– Leeds er en av Englands største byer utenom London, og har enehersket i sitt eget område. De har gode forutstenger til for å etablere seg som et topp seks lag, sier Kjetil Rekdal.

Leeds har fortsatt to kamper igjen – mot Derby borte og Charlton hjemme.

Isteden var det Emile Smith-Rowe som banket inn 2-1 til hjemmelaget alene med Sam Johnstone etter 86 minutter. Det ble også sluttresultatet.

Opprykket gjør at det blir første gang Leeds er på det øverste nivået i England siden 2004. I 2010 spilte de på tredje nivå, mens det så sent som i 2018 ble en svak 13.-plass i mesterskapsserien.

I argentinerens første sesong ble det 3.-plass og playoff om opprykk til Premier League. Der tapte de 3-4 sammenlagt for Derby i semifinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: