reklame for Sheiken Bowling
Menu
Chelseas Mason Mount (i midten) jubler for ledermålet borte mot Leeds. Foto: Jon Super, AP / NTB

Leeds i trøbbel – Chelsea et langt steg nærmere mesterligaen

Chelsea styrket sjansen for Champions League-fotball til høsten med 3-0 over nedrykkskandidaten Leeds.

Av NTB | 11.05.2022 22:31:02

Sport: For andre gang på de to siste kampene fikk Leeds en mann utvist. Denne gangen var det Daniel James som så direkte rødt kort etter en aggressiv takling av Mateo Kovacic. Det skjedde etter 24 minutter.

Leeds rundet ifølge BBC 100 gule og røde kort denne sesongen da Kalvin Phillips havnet i dommerens bok. Det er Premier League-rekord.

Mason Mount ga Chelsea ledelsen allerede etter fire minutter. Han gjorde det med et skudd som gikk over Leeds-keeper Illan Meslier.

Mount la så pasningen til Christian Pulisic før han ordnet 0-2 i andreomgangen etter pent spill. Romelu Lukaku rundet av med 0-3 på Elland Road.

– Vi trengte en prestasjon som denne, og vi fortjente seieren. Vi var fremragende helt fra start og beholdt fokus og intensitet, sa Chelsea-manager Thomas Tuchel til Sky Sports.

– Vi renset lufta etter at vi slapp inn den sene utligningen mot Wolves. Spillerne leverte, og nå går vi til FA-cupfinalen (mot Liverpool) med tankene klare.

– Når vi ikke greier å vinne, er det iallfall viktig at vi ikke taper. Vi har igjen to hjemmekamper og kommer til å kjempe helt til slutt, sa Everton-kaptein Séamus Coleman etter den målløse kampen mot et Watford-lag uten Joshua King i troppen.

Leicester vant 3-0 over det andre nedrykksklare laget Norwich, etter to mål av Jamie Vardy og ett av James Maddison.

Leeds har like mange poeng som Burnley og er to bak Everton. De to lagene på rett side av streken har imidlertid begge en kamp mindre spilt.

Seieren kan bli svært viktig for Chelsea i kampen om å bli blant de fire beste og sikre mesterligaplass neste sesong. Hvis Tottenham ikke slår Arsenal torsdag, vil Chelsea være sikret topp-fire-plass.

Leeds ligger på nedrykksplass og har igjen Brighton (h) og Brentford (b). Eneste lyspunkt for laget var at nedrykksrivalen Everton måtte nøye seg med 0-0 mot allerede fortapte Watford.

(©NTB)

Flere nyheter: