reklame for Utvik Autoservice
Menu
Foto: Morten Holm / Scanpix

Ledigheten ned med 6,1 prosent i oktober

Det er nå 3,6 prosent arbeidsledighet i Rogaland. Haugesund har fortsatt høyest ledighet på Haugalandet med 3,8 prosent. Karmøy har 2,8 prosent, Tysvær 2,6 prosent og Vindafjord 2.3 prosent.

Av Egil M Solberg | 30.10.2020 11:18:44

Arbeidsmarked: 16 657 personer er registrerte som arbeidssøkere i fylket. Det er en nedgang på 1 076 registrerte arbeidssøkere.

Ved utgangen av oktober er 9 160 personer helt uten arbeid i Rogaland. Det er 3,6 prosent av arbeidsstyrken, viser ferske tal fra NAV.

Ledigheten for landet er på 3,5 prosent for de helt uten arbeid. Bruttoarbeidsledigheten, som inkluderer helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak, er 4,0 prosent i Rogaland. 956 personer er i et arbeidsrettet tiltak i regi av NAV.

– Utviklingen i oktober har vært positiv ved at flere kommer i arbeid og arbeidsledigheten fortsetter nedover. Likevel er det enda mange som står helt uten arbeid eller er delvis uten arbeid i fylket vårt. Mange er permitterte og veit ikke om de får komme tilbake til jobben sin, seier Merethe P. Haftorsen, direktør i NAV Rogaland.

Nedgang i alle kommuner

Alle kommuner har nedgang i arbeidsledigheten, men unnatak av Bokn. Bokn kommune har imidlertid den laveste ledigheten i fylket med kun 1,1 prosent.

Flere nyheter: