Menu
Larry Householder forlater rettsbygningen i Columbus etter en et innledende rettsmøte tirsdag. Foto: Jay LaPrete / AP / NTB scanpix

Ledende republikaner siktet for korrupsjon i Ohio

Lederen for delstatsforsamlingen i Ohio, republikaneren Larry Householder, er pågrepet, siktet for omfattende korrupsjon.

Av NTB | 22.07.2020 10:48:29

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge den føderale påtalemyndigheten har Householder, sammen med fire andre, stukket 550 millioner skattekroner, som var øremerket de to atomkraftverkene i Ohio, i egne lommer.

Householder brukte ifølge siktelsen deler av pengene på sin egen valgkamp og bidro også til valgkampen til over 20 partikollegaer mot at de støttet hans forsøk på å bli speaker i delstatsforsamlingen. Flere av disse kan komme til å bli siktet i saken.

– Denne saken er på ingen måte over, sier statsadvokat David M. DeVillers.

Republikanerne har solid flertall i delstatsforsamlingen i Ohio, og pågripelsen av Householder kan få politiske følger, men endrer neppe på styrkeforholdet.

Partiet var likevel raskt ute med å ta avstand fra Householder, og flere ledende republikanere krevde hans avgang straks siktelsen ble kjent.

Householder er kjent som en sterk tilhenger av president Donald Trump og har vært kritisk til koronatiltakene guvernør Mike DeWine har innført i delstaten.

(©NTB)

Flere nyheter: