Menu
Sebastian Foss Solevåg skadet hånden søndag. Foto: Javad Parsa / NTB

Leddbåndsskade for Solevåg etter Adelboden-fall – utelukker ikke operasjon

OL-håpet Sebastian Foss Solevåg pådro seg en leddbåndsskade da han falt i slalåmrennet i Adelboden søndag. Han reiser hjem for nye undersøkelser.

Av NTB | 09.01.2022 17:03:18

Sport: Fra startnummer én havnet Solevåg på innerski med kun tre-fire porter igjen til mål. Spjelkavik-løperen hadde tilsynelatende gjort få feil fram til da.

Nordmannen satte hånden i snøen i fallet. Etterpå hadde han smerter og ble tatt med til legesjekk.

Søndag ettermiddag opplyser Norges Skiforbund overfor NTB at Solevåg reiser hjem til Norge for ytterligere sjekk av tommelen. Det er ikke påvist brudd, men 30-åringen har fått en skade på leddbåndet som må sjekkes ytterligere.

– Vi skal gjøre nærmere undersøkelse, og vi vet mer om skadeomfanget og eventuell operasjon etter en grundig sjekk tidlig i neste uke. Uansett vil det være et godt håp om at Sebastian vil være tilbake på startstreken om kort tid, opplyser lege for alpinlandslaget, Marc Strauss, til NTB.

– Da han falt, skadet han den venstre tommelen i fallet. Vi vet ikke hvor alvorlig eller akkurat hva det er. Nå får han behandling og sjekk, så får vi komme tilbake til mer informasjon når vi vet hva det er, lød beskjeden fra det norske laget til NRK like etter fallet.

Solevåg leder slalåmcupen så langt denne sesongen og er et soleklart norsk medaljehåp under Beijing-OL i neste måned. Han er også regjerende verdensmester i disiplinen.

(©NTB)

Flere nyheter: