Menu
Charles Leclerc i Ferrari på vei mot seier i Australias Grand Prix. Max Verstappen (bak) måtte bryte for annen gang på tre løp denne sesongen. Foto: Asanka Brendon Ratnayake, AP / NTB

Leclerc suveren i Australias Grand Prix – Verstappen måtte bryte

Charles Leclerc tok en overlegen seier i Australias Grand Prix i Formel 1, og Ferrari-føreren økte ledelsen i VM-sammendraget. Max Verstappen måtte bryte.

Av NTB | 09.04.2022 08:34:36

Sport: Regjerende verdensmester Verstappen var på 2.-plass da han snaut 20 runder før slutt fikk beskjed om å kjøre til siden og stoppe. Årsaken var at det veltet røyk ut av bilen, og banemannskapene stormet til for å slukke en brann.

– Jeg lukter en rar væske, sa Verstappen over teamradioen.

Nederlenderen vant den forrige VM-runden i Saudi-Arabia, men ble søndag stående med null poeng for annen gang på tre løp denne sesongen. Han er nede på sjetteplass i VM-sammendraget.

Leclerc hadde beste startposisjon i Melbourne og ledet løpet fra start til mål foran et rekordstort publikum. Han var aldri alvorlig truet på vei mot sin annen seier for sesongen, og han sikret også et ekstrapoeng med løpets raskeste runde. Han har nå 34 poengs luke til nærmeste konkurrent, George Russell.

– Ærlig talt, for en bil! Dette var min første seier hvor vi hadde full kontroll. Dekkene var gode, og vi tok godt vare på dem. Nå begynner jeg å tro på at vi kan ta VM-tittelen, sa Leclerc.

– Fartsmessige var vi langt bak rivalene, men det ble pallplassering likevel. Vi var litt heldige et par ganger, men dette var et greit utfall, sa Russell.

Hamilton var gretten mot slutten av løpet, da det var klart at det bare ble fjerdeplass.

– Hei, gutter, dere har satt meg i en veldig vanskelig posisjon, meldte han over teamradioen.

Alex Albon kjørte nesten hele løpet på samme dekk og ventet til siste runde med det obligatoriske depotbesøket. Det holdt til 10.-plass og Williams-stallens første poeng for sesongen.

Søndagens utgave av Australias Grand Prix var den første siden 2019 etter at løpet de to siste år ble avlyst på grunn av koronatiltak. Det ble registrert 420.000 tilskuere i løpet av helgen.

Verstappens Red Bull-lagkamerat Sergio Pérez holdt unna for Mercedes-bilene og tok 2.-plassen. Han var over 20 sekunder bak Leclerc, men holdt George Russell og Lewis Hamilton bak seg.

Ferrari-bilene har dominert så langt i sesongen, men Leclercs lagkamerat Carlos Sainz fikk en dårlig søndag. Han fikk ikke opp farten, ble forbikjørt av flere biler på første runde og snurret deretter ut av løpet. Da var han helt nede på 14.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: