Menu
George Russell var nest raskest i treningsomgangen fredag ettermiddag og tente håpet om at Mercedes har løst sine problemer i tide til søndagens VM-løp i Barcelona. Foto: Joan Monfort, AP / NTB

Leclerc raskest på trening – bedring for Mercedes

VM-leder Charles Leclerc var best i begge fredagens treningsomganger før Spanias Grand Prix i Formel 1, men Mercedes har omsider fått opp farten.

Av NTB | 20.05.2022 19:45:54

Sport: Leclerc hadde beste tid på formiddagstreningen foran sin Ferrari-lagkamerat Carlos Sainz, men senere på dagen var Mercedes-duoen George Russell og Lewis Hamilton nummer to og tre bak VM-lederen.

Mercedes har slitt med å gjøre bilen konkurransedyktig og har vært langt bak de beste i tidligere runder. I Barcelona har laget fått på plass en etterlengtet oppgradering som skal fikse noen av problemene, og så langt ser det ut til å fungere.

Russell var bare 0,117 sekund bak Leclerc i dagens siste treningsomgang, mens Hamilton var ytterligere et snaut tidel bak.

– Også i Miami var vi gode fredagen, men da kom ustabiliteten tilbake, sa Mercedes-sjef Toto Wolff til Sky og ville ikke ta noe på forskudd.

Sainz var nummer fire fredage ettermiddag, verdensmester Max Verstappen i Red Bull nummer fem.

Ferrari og Mercedes har begge oppgradert bilene til løpet i Barcelona, Red Bull ikke.

Det er en ny treningsomgang lørdag før kvalifiseringen. Årets sjette VM-runde kjøres søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: