Menu
Charles Leclerc måtte bryte Spanias Grand Prix søndag. Her er han i depotet etter motorproblemene. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Leclerc i klar ledelse brøt i Barcelona-varmen

Charles Leclerc hadde full kontroll, men mistet motorkraften og måtte gi opp Spanias Grand Prix i Formel 1. Barcelona-løpet er preget av kokende temperaturer.

Av NTB | 22.05.2022 16:16:03

VM-lederen hadde en solid ledelse da han plutselig fikk problemer på den 27. runden. Ferrari-føreren kom seg til depotet, men det var ikke noe å gjøre med bilen.

Leclerc vant lørdagens kvalifisering og startet hovedløpet i beste startposisjon. Han så ut til å være på vei mot sin tredje seier for året før dramaet oppsto.

Det er hele 37 grader i lufta på banen nord for Barcelona.

Max Verstappen har også hatt sin dose med trøbbel. Den regjerende verdensmesteren falt ned fra 2.- til 4.-plass da han bommet i en sving og havnet i grusen. Red Bull-stjernen kom seg etter hvert forbi lagkamerat Sergio Pérez etter en stallordre, men har slitt med å komme seg foran George Russell (Mercedes).

Over radioen har nederlenderen vært tydelig frustrert. Flere ganger har ikke bakvingen og dens DRS-funksjon fungert som den skal i hans forsøk på forbikjøring. Først etter 37 av 66 runder greide Verstappen å legge Russell bak seg og styrer nå mot seier. Løpet pågår fortsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: