Menu
Ferraris Charles Leclerc vant kvalifiseringen og starter først i Monacos Grand Prix på hjemmebane søndag. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Leclerc best i Monaco-kvalifisering – starter fremst på hjemmebane

Monegaskeren Charles Leclerc var raskest av alle i lørdagens kvalifisering foran Monacos Grand Prix. 24-åringen skal slå tilbake etter fjorårets skuffelse.

Av NTB | 28.05.2022 17:16:07

Sport: Han har nemlig aldri fullført løpet på hjemmebane, tross at han prøvd fem ganger. Det var en knust Leclerc i 2021-utgaven av det ikoniske løpet. Etter å ha kvalifisert seg som bestemann, brøt Ferrari-bilen sammen like før starten på løpet, og han måtte bivåne det hele fra sidelinjen.

I år var han igjen best i kvalifiseringen på tiden 1.11,376 og starter foran lagkamerat Carlos Sainz i søndagens Grand Prix-løp.

– Det er veldig spesielt. Jeg er veldig, veldig glad, sa Leclerc til arrangøren etter kvalifiseringen.

Det skjedde imidlertid uten litt drama, som det ofte er i Formel 1-sporten.

– Beklager, sa Perez i radiobeskjeden som fulgte. Perez starter som nummer tre, mens VM-leder Max Verstappen starter som nummer fire.

Perez’ uhell førte til at Sainz ikke greide å stoppe da han kom rundt svingen, og spanjolen gikk rett i bilen til Perez. I tillegg gjorde det at lagkamerat i Red Bull, Verstappen, ikke fikk satt en siste rundetid. TV-bildene viste en svært misfornøyd VM-leder etter kvalifiseringen.

Nederlenderen tok over den som følge av at Leclerc måtte bryte løpet i Barcelona sist helg, og han leder med seks poeng foran løpet i Monte Carlo.

Skulle Leclerc vinne, har imidlertid Verstappen en mulighet til å «holde» på ledelsen. Da må han komme på 2.-plass og samtidig sette løpets raskeste rundetid. Da vil de jevngamle førerne dele VM-ledelsen på poeng.

På tampen av kvalifiseringen kolliderte Red Bulls Sergio Pérez i veggen, og dermed fikk ikke resten av feltet forsøkt seg en siste gang på å ta Leclercs tid.

Søndag vil Leclerc ha som mål å ta tilbake VM-ledelsen fra regjerende mester Verstappen.

(©NTB)