Menu
LeBron James dunker i kampen mot Washington Wizards fredag. Med 50 poeng inntok han scoringstoppen i NBA, og Los Angeles Lakers-stjernen kan bli den eldste scoringskongen noensinne. Foto: Ashley Landis, AP /NTB

LeBron James herjet igjen – topper scoringslista

For annen gang på en uke scoret LeBron James minst 50 poeng i en kamp. Etter fredagens show mot Washington Wizards er han øverst på scoringslista i NBA.

Av NTB | 12.03.2022 12:40:05

Sport: 37-åringen klatret forbi Giannis Antetokounmpo og Joel Embiid og kan bli scoringskonge i ligaen for første gang siden 2008. I så fall blir han med klar margin den eldste som har stått for den bragden.

Med 56 poeng mot Golden State Warriors sist helg og 50 mot Wizards fredag er Los Angeles Lakers-stjernen allerede den første med flere 50-poengskamper etter fylte 35 år, og han sluttet seg til Michael Jordan som de eneste med flere 50-poengskamper i tre ulike tiår.

James tok kommandoen da Lakers lå under med sju poeng halvveis. Resten av veien pøste han inn skudd og løftet laget til seier 122-109. Han hevet scoringssnittet sitt til 29,7.

Jordan var den eldste scoringskonge i NBA-historien da han vant tittelen som 34-åring i 1998.

Fredag var en stor dag også for Gregg Popovich, som førte San Antonio Spurs til 104-102 over Utah Jazz og innkasserte sin 1336. grunnserieseier som NBA-trener. Dermed la han Don Nelson bak seg og er alene på topp som mestvinnende trener noensinne.

Popovich, som av flere regnes som tidenes beste trener, har flere seirer enn seks av klubbene som spiller i NBA i dag. Han har ført Spurs til fem NBA-titler og USA til OL-gull.

(©NTB)