Menu
LeBron James er den første NBA-spilleren til å ha en formue på over en milliard dollar. Foto: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva / NTB

LeBron James første dollarmilliardær i NBA

Los Angeles Lakers-stjernen LeBron James (37) er historiens rikeste aktive NBA-spiller, ifølge Forbes.

Av NTB | 02.06.2022 20:45:57

Sport: Ifølge magasinets ferske oversikt over inntekter i idretten, er James den første NBA-spilleren som runder 1 milliard dollar i nettoformue. Summen tilsvarer 9,37 milliarder kroner etter dagens kurs.

Superstjernen har vunnet NBA-sluttspillet fire ganger, og han er blitt kåret til den mest verdifulle spilleren i ligaen like mange ganger. Han har også deltatt på NBAs All Star-lag 18 år på rad og har vunnet tre OL-gull med det amerikanske landslaget.

James startet sin proffkarriere i Cleveland Cavaliers tilbake i 2003, hvor han tilbrakte de sju første årene av karrieren sin. Videre gikk veien til Miami Heat, før han returnerte til hjemklubben i 2014. I 2018 skiftet han til Lakers, som han vant sluttspillet med for to år siden.

James er også kjent for å investere mye penger. Han eier andeler i blant annet fotballklubben Liverpool. Han eier også sitt eget produksjonsselskap, som har produsert filmer og serier for selskaper som Netflix, HBO, Disney+, Apple+, CBS, NBC, ABC og ESPN.

Ifølge magasinet er 37-åringen også den nest best betalte idrettsutøveren i verden de siste tolv månedene med en lønn på 121,1 millioner dollar (1,1 milliarder kroner). Bare fotballstjernen Lionel Messi har tjent mer siden mai 2021.

(©NTB)