reklame for Sheiken Bowling
Menu
Høyrepopulisten Marine Le Pen sier hun vil forby offentlig bruk av hijab om hun blir president. President Emmanuel Macron sier hun kan komme til å starte en borgerkrig. Foto: Ludovic Marin / Pool via AP / NTB

Le Pen bekrefter at hun vil forby offentlig bruk av hijab

Marine Le Pen sier hun vil forby bruk av hijab i Frankrike om hun vinner presidentvalget. President Emmanuel Macron sier det vil utløse en «borgerkrig».

Av NTB | 21.04.2022 00:04:34

Religion og livssyn: De to møttes til debatt onsdag kveld, og Le Pen bekreftet at hun står fast ved det kontroversielle forslaget om å forby bruk av hijab i offentligheten.

Hun kaller det religiøse hodeplagget «en uniform pålagt av islamister», men sier hun ikke «kjemper mot islam».

– Du kommer til å forårsake en borgerkrig. Jeg mener det inderlig, svarte Macron.

– Frankrike, hjemmet til opplysningstiden og mangfoldet, skal bli det første landet i verden som forbyr religiøse symboler på offentlige steder. Det er det du foreslår, det gir ingen mening, la han til.

Le Pen forsøkte å tone ned viktigheten av forbudet da hun ble spurt og sa at det «førte til begeistring i pressen de siste dagene, selv om det bare er én del av en større helhet».

– Det jeg vil gjøre, er å kjempe mot islamisme, fordi jeg ikke, slik du sier, har glemt at det finnes terrorisme. Jeg har ikke glemt at det er islamister, sa hun til Macron.

(©NTB)

Flere nyheter: