reklame for Sheiken Bowling
Menu
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov deltok nylig på G20-møtet på Bali. Foto: Willy Kurniawan / AP / NTB

Lavrov: Vestlige våpen endrer Russlands planer

Russlands militære styrker er ikke bare opptatt av den østlige delen av Ukraina, men også andre områder av landet, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

Av NTB | 20.07.2022 14:20:41

Politikk: Lavrov viser til at leveranser av vestlige våpen har påvirket russernes planer, og at «geografien» er endret siden russiske og ukrainske utsendinger møttes til samtaler i Istanbul i mars.

Utenriksministeren viser blant annet til at Ukraina har fått levert det amerikanskproduserte rakettsystemet HIMARS.

– Geografien er annerledes nå. Det handler ikke bare om DNR og LNR, men også om Kherson-regionen, Zaporizjzja-regionen og en rekke andre områder, sier Lavrov i et intervju med statskontrollerte russiske medier, som ble publisert onsdag.

DNR og LNR viser til Donetsk og Luhansk, de to ukrainske fylkene som Russland har erklært som uavhengige folkerepublikker.

Han sier også at Russlands geografiske mål kommer til å endre seg ytterligere hvis Vesten fortsetter å «pumpe» våpen inn i Ukraina.

– Denne prosessen fortsetter, konsekvent og iherdig, sier Lavrov videre, som insisterer på at landet har samme mål som i begynnelsen av krigen, «å avnazifisere og demilitarisere» Ukraina.

Russland kontrollerer allerede den sørlige delen av Kherson-regionen og deler av Zaporizjzja sørøst i Ukraina.