reklame for smiaa
Menu
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) er oppmuntret av SSBs tall over nedgangen av utslipp i Norge i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Laveste utslipp i Norge på 27 år

Nye korrigerte tall fra SSB viser at utslippene her til lands falt med 3,4 prosent i fjor. Det er det laveste tallet siden 1993.

Av NTB | 19.06.2020 15:04:19

Økonomi og næringsliv: – Utslippene i Norge har nå gått ned fire år på rad. Dette er svært oppmuntrende tall og viser at regjeringens klimapolitikk virker. Vi har satt oss ambisiøse mål, og dem skal vi arbeide hardt for å nå, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) i en pressemelding.

I forrige uke slapp Statistisk sentralbyrå (SSB) tall som viste at utslippene falt med 2 prosent i 2019. Men tallene for «industri og bergverk» og «energiforsyning» var imidlertid for høye. Disse er nå korrigert, noe som betyr at den reelle nedgangen var på 3,4 prosent.

– Vi ser at klimapolitikken virker. I transportnæringen synker utslippene fordi folk kjøper biler som går på strøm i stedet for bensin og diesel, de sykler, går og velger kollektivtransport til jobb. Regjeringen vil styrke arbeidet med å få ned klimagassutslippene. I løpet av året legger regjeringa fram sin klimaplan som skal vise hvordan vi skal oppnå klimamålene vi har satt oss for 2030, sier Rotevatn.

(©NTB)

Flere nyheter: