Menu
Et bygg i Spinaceto i utkanten av Roma blir desinfisert for å begrense spredningen av koronaviruset mandag. Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse via AP / NTB scanpix

Laveste økning i antallet aktive smittetilfeller i Italia på nesten tre uker

Italia meldte mandag om den laveste økningen i antallet aktive koronatilfeller siden 10. mars. 812 har mistet livet det siste døgnet.

Av NTB | 30.03.2020 19:32:36

Medisin og helse: Det totale dødstallet er dermed 11.591, og Italia er dermed fremdeles landet som er hardest rammet i verden.

Grunnen til den lave økningen i aktive smittetilfeller er at rekordmange blir friske etter sykdommen i den tredje uken med nedstengning i Italia. 1.590 personer er blitt friskmeldt det siste døgnet, og nå er det totalt 14.620 friskmeldte, opplyser landets smittevernmyndigheter.

Det er registrert en økning i antallet aktive smittetilfeller, ekskludert dødsfall og friskmeldte, på 1.648 til totalt 75.528 aktive tilfeller. Det er den laveste økningen som er målt på nesten tre uker. Antallet nye smittetilfeller det siste døgnet er 4.050.

Totalt er det registrert 101.739 rammede i Italia, inkludert alle som er blitt friske eller mistet livet. Men det reelle tallet på smittede i Italia er trolig fem til ti ganger høyere ettersom Italia kun tester folk med alvorlige symptomer, ifølge nyhetsbyrået AP.

(©NTB)

Flere nyheter: