reklame
Menu
En rekke kinoer åpner i India torsdag som følge av lavere smittetrykk. Det er registrert 680 koronarelaterte dødsfall i landet siste døgn. Arkivfoto: Manish Swarup / AP / NTB

Laveste dødstall i India på nesten tre måneder

680 koronasmittede personer har dødd i India det siste døgnet. Det er det laveste antallet nye dødsfall i landet på elleve uker.

Av NTB | 15.10.2020 08:38:03

Medisin og helse: Forrige måned hadde India over 1.000 nye dødsfall nesten hver dag.

Det er også registrert 67.708 nye koronatilfeller det siste døgnet.

India letter på restriksjoner torsdag som følge av lavere smittetrykk. Kinoer åpner for første gang på sju måneder. Det er et av de siste offentlige stedene som åpner igjen utenfor høyrisikosoner.

Millionbyen Mumbai, der Bollywood-industrien har sitt hovedsete, er blant områdene som fortsatt holder kinoene stengt på grunn av for høy smittefare.

I tillegg åpner svømmehaller igjen.

Det fryktes at spredningen av koronaviruset kan øke når sesongen for religiøse høytidsmarkeringer starter senere denne måneden. Mange vil da samles i templer og til festmarkeringer.

– De neste to og en halv månedene kommer til å bli avgjørende for oss i kampen mot korona på grunn av vintersesongen og den religiøse festivalsesongen, sa helseminister Harsh Vardhan onsdag.

Totalt har India nå over 7,3 millioner smittetilfeller og 111.266 koronarelaterte dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: