Menu
Arkivbilde: Privat

Laveste antall trafikkdrepte på 30 år

2019 ble året da vi ser det laveste antall drepte i trafikken på 30 år i Rogaland. To av ulykkene skjedde i henholdsvis Vindafjord og Tysvær.

Av Egil M Solberg | 02.01.2020 14:49:19

Trafikkdrepte: I Rogaland går 5 familier inn i det nye året i sorg over et liv som plutselig ble revet bort etter en trafikkulykke. 110 mennesker omkom i trafikken totalt i hele landet.

Det var en 82 år gammel kvinne som ble påkjørt i Vindafjord i desember og det var en 18 år gammel mannlig bilfører som mistet livet i Tysvær i november. En 19 år gammel mann som mistet livet på Sola i november har familie på Karmøy.

Les mer om ulykken i Vindafjord.

Les mer om ulykken i Tysvær.

Les mer om ulykken på Sola.

Rund 400 mennesker har vært gjennom en traumatisk hendelse, og blitt hardt skadet, etter å ha opplevd en trafikkulykke på veiene i Rogaland, og muligens er enda flere behandlet av helsevesenet for trafikkskade, men det finnes det ikke en helhetlig oversikt på.

Selvdrap er ikke medregnet

Hvert år omkommer også mennesker som følge av en selvvalgt trafikkulykke, men de blir tatt ut av den offentlige statistikken over trafikkskadde, og over til selvmordsstatistikken.

Fem drept i Rogaland

På veiene i Rogaland i 2019 omkom to fotgjengere, to bilsjåfører, og en mc- fører.

Blant dem var en kvinne og fire menn.

Ulykkene var to utforkjøringer, en front til front kollisjon og to påkjørsler av bil på fotgjenger.

Antallet drepte går ned

Trenden har vært nedadgående de siste årene, med noen svingninger fra år til år, i 2018 omkom 9 personer i trafikken på veiene i Rogaland.

De siste ti årene har mellom 8- 19 omkommet i trafikken i løpet av ett år, og i tiåret før det, lå antallet på 15- 31 omkomne årlig på veiene i Rogaland.

Flere nyheter: