Menu
Folk står i kø for å bli vaksinert på et vaksinesenter i Pennsylvania. Over 264 millioner vaksiner er satt i USA. Det er en avgjørende faktor for at tallet på smittede og døde har sunket markant i USA. Foto: AP / NTB

Laveste antall koronadødsfall i USA på ti måneder

Antall koronarelaterte dødsfall i USA har nå sunket til gjennomsnittlig 600 per dag. Det er det laveste siden juli i fjor.

Av NTB | 12.05.2021 21:09:58

Medisin og helse: I over halvparten av delstatene i USA er det gjennomsnittlige døgntallet på registrerte koronadødsfall nå færre enn ti, og enkelte dager null.

Samtidig er tallet på registrerte smittetilfeller nede i gjennomsnittlig 38.000 per dag. Det er en nedgang på 85 prosent siden smittetoppen i januar da det i snitt ble rapportert om over en kvart million nye smittetilfeller daglig.

Den viktigste årsaken til den store nedgangen er vaksinering, sier Amesh Adalja, spesialist på infeksjonssykdommer ved Johns Hopkins University.

Over 264 millioner vaksinedoser er så langt satt i USA. 46 prosent av innbyggerne har fått minst én dose mens 35 prosent er fullvaksinert, ifølge ferske tall fra det amerikanske folkehelseinstituttet Centers for Disease Control and Prevention.

(©NTB)

Flere nyheter: