reklame for Sheiken Bowling
Menu
Mennesker på shopping i Commerce, California på Black Friday i fjor. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB

Lavere prisstigning i USA enn ventet

Nye data viser at inflasjonen i USA lå på 7,7 prosent i oktober. Dermed er prisveksten lavere enn ventet.

Av NTB | 10.11.2022 15:11:12

Økonomi og næringsliv: Tallet viser til den årlige prisstigningen fra oktober i fjor til oktober i år og ble offentliggjort av USAs arbeidsdepartement torsdag, skriver Bloomberg.

Fra september til oktober har prisene økt med 0,4 prosent.

I september endte inflasjonen på 8,2 prosent, og analytikerne hadde ventet at den ville synke til 7,9 prosent i oktober.

Nå endte den i stedet på 7,7 prosent, og når energi- og matvarepriser trekkes fra, er den nede på 6,3 prosent.

At inflasjonen fortsetter å synke, tyder på at Federal Reserves rentepolitikk virker. Sentralbanken har gjennomført hele seks renteøkninger i et forsøk på å holde prisstigningen nede uten at de økte rentene fører til en altfor kraftig oppbremsing i amerikansk økonomi.

Konklusjonen er at arbeidsmarkedet er sunt til tross for at en rekke selskaper har nedbemannet som følge av renteøkningene.

Antall personer som har søkt om arbeidsledighetstrygd, har i år ligget på et historisk lavt nivå. At arbeidsmarkedet er såpass solid, gjør det imidlertid vanskeligere å temme prisveksten, som er på det høyeste nivået på 40 år.

Dollaren svekket seg med 1,6 prosent mot britiske pund etter at inflasjonstallene ble lagt fram.

Arbeidsdepartementet la torsdag også fram tall som viser at antall amerikanere som søkte om arbeidsledighetstrygd, økte noe i forrige uke.

(©NTB)

Flere nyheter: