Menu
Italienske Måneskin reiste hjem fra Rotterdam med Eurovision-trofeet i bagasjen – 48 av dem som var i salen under øvelser og TV-sendinger, fikk med seg koronaviruset hjem. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Lav smitterate på Eurovision-show

Nesten 30.000 mennesker var i salen i de ulike showene da Eurovision gikk av stabelen i mai. 48 av dem – 0,16 prosent – ble koronasmittet.

Av NTB | 18.06.2021 15:52:58

Økonomi og næringsliv: Smitteraten var dermed lavere i Ahoy Arena enn ellers i Nederland i den samme perioden, ifølge forskningsprosjektet Fieldlab Evenementen.

Mange av dem som fulgte arrangementet hjemmefra, reagerte på hvor tett publikum sto i salen i Rotterdam, og noen fryktet at Eurovision skulle ende som en supersprederhendelse, skriver Aftonbladet.

Arrangøren hadde tatt sine forholdsregler og krevde negativ test tatt i løpet av det siste døgnet for alle som skulle inn i salen. De besøkende ble også bedt om å teste seg på nytt etter fem dager.

For å gi lokale smittesporere mulighet til å fullføre sin jobb, har det tatt en måneds tid før smittetallene etter musikkfesten er klare.

En smitterate på 0,16 prosent tilsvarer ett smittetilfelle per 600 publikummere på de seks øvelsene og tre TV-sendingene.

(©NTB)

Flere nyheter: