reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Koronapandemien kan gjøre arbeidsdagen mer krevende for de ansatte på sykehjem og i hjemmetjenesten. Arkivbilde: Jean-François Badias / AP / NTB scanpix

– Lav grunnbemanning på sykehjem

I sykepleierforbund på Karmøy mener de at grunnbemanning på sykehjem og i hjemmetjenesten er for lav. - Nei, det er den ikke, sier rådmannen.

Av Egil M Solberg | 09.09.2020 07:40:00

Kommune: Hovedtillitsvalgt i Norsk sykepleierforbund Janett Gustavsen mener Karmøy kommune stiller med for lav grunnbemanning på sykehjem og i hjemmetjenesten.

Nå vil hun varsle før sykefraværet blir enda høyere, melder Haugesunds avis.

– Jeg får henvendelser flere ganger i uken, og jeg er ute blant medlemmene og snakker med dem. Det de forteller meg er at det siste året har vært kjempetøft, sier Gustavsen til avisa.

Rådmann Vibeke Vikse Johnsen avviser overfor avisa at fraværet i helse- og omsorgssektoren er høyt.

Hun viser til statistikk fra kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon KS der Karmøy kommune i siste kvartal i 2019 hadde sykefravær for alle ansatte på 7,36 prosent.

– Dette er lavere enn flere av nabokommunene. Når det gjelder sykefravær hos turnuspersonell, var dette 8,69 prosent i Karmøy kommune i perioden fjerde kvartal 2018 til tredje kvartal 2019. Landsgjennomsnittet for alle kommuner var på 11,76 prosent sier hun til avisa.

Flere nyheter: