reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tobias Lauritsen scorer på straffe for Odd i 3-2-seieren over Aalesund. Senere måtte han bæres ut med ankelbrudd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Lauritsen brakk ankelen da Odd slo tabelljumbo AaFK

Tobias Lauritsen måtte bæres av banen med ankelbrudd etter en tøff duell med Gudmund Kongshavn da Odd vant 3-2 over Aalesund lørdag.

Av NTB | 25.07.2020 20:17:51

Sport: Det ble en høydramatisk førsteomgang i Skien. De første 45 minuttene inneholdt to straffespark, to utligninger, rødt kort og ankelbrudd.

Lauritsen satte inn 1-0-målet fra straffemerket, før Simen Nordli utlignet for gjestene. Davíd Kristján Ólafsson dro på seg to gule kort på 85 sekunder like etterpå.

En svevende Kongshavn la Lauritsen i bakken etter halvtimen spilt, og spissen måtte bæres av banen på båre med ankelbrudd. Espen Ruud scoret på straffesparket som fulgte.

Parfait Bizoza sørget for utligning rett før pause med en nydelig suser fra 18 meter. Hólmbert Aron Fridjónsson satte ballen i eget mål like før slutt, som medførte seier til Odd.

– Det kjennes veldig, veldig surt. Vi forsvarte oss ekstremt bra i dag. Måten vi ofrer oss på og kaster oss rundt inni der, det står det all respekt av. Når du da sitter igjen med null poeng så er det utrolig surt, sa Aalesunds Jonas Grønner til Eurosport etter kampen.

Odd-trener Jan Frode Nornes synes laget tok en fortjent seier.

– Vi fortjente å vinne, det synes jeg. Når vi spiller mot ti mann i sytti minutter, så skal vi vinne kampen, og det er jeg veldig glad for at vi klarte, sa Nornes.

Etter 17 minutter smalt det for bortelaget. Bizoza og Niklas Fernando Castro kombinerte fint etter en dårlig klarering fra Espen Ruud. Bizoza spilte ballen gjennom til Simen Nordling, som klinket til fra skrå vinkel og fant nettet mellom beina til Sondre Rossbach, som muligens burde blokkert skuddet.

– Den skal ikke gå mellom beina mine, men jeg så den litt sent, sa Rossbach til Eurosport i pausen.

Ólafsson dro på seg to raske gule kort i underkant av to minutter for holding halvveis inn i omgangen og gjorde oppgaven vanskeligere for hjemmelaget.

I pausen ble det klart at Lauritsen brakk ankelen.

– Jeg er en trebarnsfar som ikke har lyst til å skade noen. Jeg vil bare si unnskyld til ham, klubben og alle som er glad i Odd. Det var aldri min intensjon, sa Kongshavn om duellen.

Selv med én mann mindre utlignet Aalesund mot slutten av 1. omgang. Bizoza plasserte ballen perfekt med innsiden av foten opp i det lengste hjørnet fra 18 meter. For en måte å score sitt første mål for sesongen.

2. omgang startet slik den første sluttet, med høyt press fra Odd. Fredrik Nordkvelle hamret ballen i den ene stolpen før Mushaga Bakenga satte returen i den andre fire minutter etter pause.

Nordli skrudde et hjørnespark inn i metallet like etter timen spilt.

Kasper Lunding trodde han ble matchvinner rett før slutt, men målet ble annullert grunnet en noe kontroversiell avgjørelse fra dommer Steen, som mente at offsideplasserte Nordkvelle forstyrret keeper.

Seiersmålet kom likevel ett minutt senere da Fridjónsson satte ballen i eget mål fra et hjørnespark.

Odd ligger foreløpig på 3.-plass med 16 poeng, mens Aalesund forblir på bunnen av tabellen med tre poeng.

Joshua Kitolano fikk en kjempesjanse etter åtte minutter fra et glimrende Odd-angrep, men Daníel Leó Grétarsson fikk avverget faren. Sistnevnte var mindre imponerende i duellen mot Lauritsen på hjørnesparket som fulgte. Aalesund-forsvareren rev spissen ned, og dommer Kai Erik Steen pekte på straffemerket. Lauritsen tok straffen selv og plasserte ballen iskaldt langt nede i hjørnet.

Det ble nytt straffespark etter halvtimen spilt. Kongshavn slurvet med klareringen etter et hjørnespark og spurtet ut fra eget mål for å klarere, men tok med seg Lauritsen i prosessen. Odd-spissen ble liggende og vred seg i smerter etter duellen før han måtte bæres av banen på båre. Espen Ruud banket inn ledelsen fra 11-metersmerket.

(©NTB)

Flere nyheter: