Menu
Heidi Weng i aksjon under Lysebotn opp på Blinkfestivalen i Sandnes for to år siden. Foto: Carina Johansen / NTB

Laukli raskest opp Lysebotn – Weng beste norske

Selv med nesten sju måneder uten særlig trening ble Heidi Weng beste norske løper i Lysebotn Opp på rulleski under årets Blink-festival.

Av NTB | 03.08.2022 13:10:44

Sport: USAs Sophie Ireland Laukli var kjappest av alle. Hun brukte 35.16 minutter og var 13 sekunder bedre enn franske Delphine Claudel på 2.-plass.

31 år gamle Weng hadde 50 sekunder opp til vinneren i den 7,5 kilometer lange løypa som ble gått i fri teknikk.

Weng ble smittet av korona i forkant av OL i Beijing og mistet mesterskapet. Etterpå pådro hun seg en hjernerystelse i et fall på isen, og det har plaget henne mer eller mindre siden.

– Det har vært sju tøffe måneder for hodet. I juli har jeg trent veldig bra, og jeg fikk begynt smått i juni. Men det har føltes ut som hodet skal sprenge. Det har vært helt forferdelig grusomt, sier Weng til VG.

Hun sier at hun nesten ikke har vært sosial i det hele tatt i de siste månedene.

– Det har vært tungt å være mye alene. Det har vært én og én på besøk, så det ikke blir mye prating i munnen på hverandre, sier Weng.

Franske Flora Dolci var ett sekund bak Weng på 4.-plass. Deretter var det et hopp ned til Margrethe Bergane på 5.-plass. Hun var 1.32 minutter bak vinneren Laukli. Ragnhild Haga var 1.44 minutter bak som nummer seks.

Astrid Øyre Slind var raskeste kvinne i klassen for staking. Hun hadde tiden 37.19. På 2.-plass fulgte Emilie Fleten på 39.58.