reklame
Menu
Lasteskipet «Wilson Parnu» (markert i grønt) hadde klokka 8 søndag fått start på motoren etter å ha drevet mot land sørvest av Sotra ved Telavåg. Foto: Skjermdump fra Marine Traffic / NTB

Lasteskip utenfor Sotra fikk start på motor like før det nådde land

Lasteskipet «Wilson Parnu» har fått start på motoren etter å ha drevet mot land sørvest av Sotra, opplyser Hovedredningssentralen søndag morgen.

Av NTB | 22.11.2020 08:22:54

Ulykker og naturkatastrofer: – Skipet har tatt opp ankeret og er på vei ut, sier vakthavende redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen til NTB i 8-tiden.

– Men det har ustabil motorkraft, så vi holder alle ressursene i området, legger han til.

20 minutter før meldte Hovedredningssentralen på Twitter at skipet hadde klart å få start på en motor.

Skipet lå da en halv kilometer fra land. Det er kuling og pålandsvind i området søndag morgen, og lenge var det usikkert om det ville lykkes å redde skipet fra å gå på grunn.

Skipet var på vei til Murmansk.

– Kapteinen og rederiet skal nå avklare om det skal fortsette turen, eller om feilene må utbedres ved et verksted, sier Mannsåker.

Det NIS-registrerte og norskeide lasteskipet, som er 90 meter langt og 15 meter bredt, meldte om motorstans klokken 5.11 søndag morgen. Skipet lå da fem nautiske mil fra land, noe som betydde at det ville ta halvannen time før skipet gikk på grunn.

Et redningshelikopter var på stedet og startet forberedelsene med å heise mannskapet på åtte om bord. Både sivile og militære fartøy bisto i arbeidet med å redde skipet.

Flere nyheter: