Menu
Mummitrollet på luftetur blant besøkende i Muminvärleden i Nådendal i Finland. I fremtiden kan en lignede park ende opp i Larvik. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT/ NYHETSBYRÅN / NTB

Larvik kan få Mummi-park

Mummi kan få en egen fornøyelsespark i Larvik. Et søskenpar planlegger å bygge egen fornøyelsespark for den finske barnebokfiguren.

Av NTB | 23.06.2021 10:38:53

Kuriosa og kjendiser: Etter å ha inngått et samarbeid med familien Livson, som eier det finske selskapet Mummiverden, planlegges det nå å sette opp temaparken Mummiverden i Larvik, skriver Østlands-Posten.

Planen vil bli gjort til virkelighet av søskenparet Lulla Sofie og Fritz Theodor Treschow Hokholt.

– Dette vil eventuelt bli den første europeiske parken noensinne utenfor Finland som får denne muligheten, sier sistnevnte til avisa.

Temaparken er estimert til å trekke omkring 200.000 besøkende i året. Verdens foreløpig eneste Mummipark ble etablert i 1993 i Nådendal i Finland og er bygget rundt eventyret om Mummitrollet, som er skrevet av Tove Jansson.

En eventuell park vil ligge på Lillejordet, mellom Rødberg og Holmejordet.

– Stedet er helt utrolig vakkert og som skapt for Mummiverden. Området har flere dalsøkk, fjell på tre sider og hav på den ene, og til og med en bekk som renner igjennom, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: