Menu
Tonje Roth Berglie scoret tre mål da Larvik sikret opprykket til eliteserien i håndball søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Larvik er tilbake i eliteserien i håndball

Etter fjorårets degradering til 1. divisjon er Larviks håndballkvinner tilbake i eliteserien. Det ble klart med 30-26-seier over Rælingen søndag.

Av NTB | 08.03.2020 20:16:44

Sport: Seieren gjør at larvikingene har sikret opprykket to runder før slutt.

– Dette er helt uvirkelig, og det er mye følelser i sving nå. Jeg kom til klubben uten erfaring på dette nivået, hvor jeg har jobbet med mange unge spillere. At vi nå har klart å rykke opp, kan vi alle være stolte av, sa trener Lars Wallin Andresen til Østlands-Posten etter kampslutt.

Etter forrige sesong ble Larvik ble degradert til 1. divisjon etter at de ikke oppfylte kravene til å få lisens til eliteseriespill. I februar i fjor fristilte klubben samtlige spillere og ansatte.

Larvik har vunnet 19 seriegull. 17 av dem kom på rad fra 2000 til 2017. Hvittrøyene vant mesterligaen i 2011 og tok sølv i turneringen i 2013 og 2015.

Også Flint Tønsberg kunne juble for opprykk søndag kveld. 29-21-seieren over Fyllingen gjør at Volda ikke lenger kan passere tønsberglaget.

Volda eller Rælingen ender på 3.-plass som gir kvalifiseringsspill mot eliteserielaget Sola. Follo og Gjerpen har rykket ned fra eliteserien.

(©NTB)

Flere nyheter: