Menu
Karsten Warholm fra Trond Mohn Games i fjor høst. Foto: Marit Hommedal / NTB

Lårtrøbbel stoppet Warholm i sesongdebuten: – Veldig lei meg

Karsten Warholm tok seg til låret og ga seg tidlig på 400 meter hekk i søndagens Diamond League-stevne i Marokko. Selv tror han det bare var krampe.

Av NTB | 05.06.2022 23:16:09

Sport: Han stoppet helt opp etter den første hekken i Rabat. Fort fikk Warholm en ispose til å pleie låret.

– Det ser ut som en strekkskade. Spørsmålet er om han er ute i lengre tid. Det så ikke bra ut, utbrøt NRKs kommentator Jann Post på direkten.

– Jeg håper bare at det er krampe, og at det ikke er fibre som har røket. Med en strekk forsvinner mange verdifulle uker, sa kanalens friidrettsekspert Christina Vukicevic Demidov.

Hun la til at Warholm ville gått rett i bakken om det hadde vært en ren avrivning. Selv vurderte han situasjonen slik i et intervju med World Athletics:

– Det er trolig en krampe i låret. Det er ikke noe artig å starte slik, men forhåpentlig kommer jeg sterkere tilbake. Jeg må bare fikse dette og se hva som skjer. Det var ikke noe jeg hadde forventet, og jeg er veldig lei meg for at dette skjedde.

Warholm har i år holdt igjen på å konkurrere. Han hadde opprinnelig lagt opp til å ha sesongstarten i Bislett Games 16. juni, men følte for å komme i gang litt tidligere. Grepet slo ikke heldig ut.

Han stilte til start i Marokko som klar favoritt i et løp uten sine største rivaler. Rai Benjamin (USA) og Alison dos Santos (Brasil) deltok ikke.

26-åringen fra Ulsteinvik har to sammenlagttitler og 15 enkeltseirer (én på 400 meter flatt) i Diamond League.

Friidretts-VM i Eugene i Oregon er Warholms hovedmål i år, men lårskade kan forkludre oppladningen. Går alt etter planen, kjemper han om nok et gull i finalen natt til 20. juli norsk tid. EM i München er også på programmet i august.

Khallifah Rosser løp inn til en svært uventet seier. Amerikaneren klokket inn på 48,25 og vant foran Rasmus Mägi fra Estland.

Warholm er regjerende OL- og VM-vinner på 400 meter hekk. I fjor ble han tidenes raskeste på distansen ved å løpe inn til olympisk gull på 45,94.

(©NTB)

Flere nyheter: