Menu
Karsten Warholm fra Trond Mohn Games i fjor høst. Foto: Marit Hommedal / NTB

Lårskade stoppet Warholm etter første hekk i sesongdebuten

Karsten Warholm tok seg til låret og ga seg tidlig på 400 meter hekk i søndagens Diamond League-stevne i Marokko.

Av NTB | 05.06.2022 21:46:05

Sport: Han stoppet helt opp etter den første hekken i Rabat. Fort fikk Warholm en ispose til å pleie låret.

– Det ser ut som en strekkskade. Spørsmålet er om han er ute i lengre tid. Det så ikke bra ut, utbrøt NRKs kommentator Jann Post på direkten.

– Jeg håper bare at det er krampe, og at det ikke er fibre som har røket. Med en strekk forsvinner mange verdifulle uker, sa kanalens friidrettsekspert Christina Vukicevic Demidov.

Hun la til at Warholm ville gått rett i bakken om det hadde vært en ren avrivning.

Warholm har i år holdt igjen på å konkurrere. Han hadde opprinnelig lagt opp til å ha sesongstarten i Bislett Games 16. juni, men følte for å komme i gang litt tidligere. Grepet slo ikke heldig ut.

Han stilte til start i Marokko som klar favoritt i et løp uten sine største rivaler. Rai Benjamin (USA) og Alison dos Santos (Brasil) deltok ikke.

26-åringen fra Ulsteinvik har to sammenlagttitler og 15 enkeltseirer (én på 400 meter flatt) i Diamond League.

Friidretts-VM i Eugene i Oregon er Warholms hovedmål i år, men lårskade kan forkludre oppladningen. Går alt etter planen, kjemper han om nok et gull i finalen natt til 20. juli norsk tid. EM i München er også på programmet i august.

Khallifah Rosser løp inn til en svært uventet seier. Amerikaneren klokket inn på 48,25 og vant foran Rasmus Mägi fra Estland.

Warholm er regjerende OL- og VM-vinner på 400 meter hekk. I fjor ble han tidenes raskeste på distansen ved å løpe inn til olympisk gull på 45,94.

(©NTB)

Flere nyheter: