reklame for Utvik Autoservice
Menu
Lars Arne Nilsen er ferdig som trener i Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Lars Arne Nilsen ferdig i Brann: – Vi skilles som gode venner

Lars Arne Nilsen er ferdig i Brann etter fem år som trener i klubben. Det kom fram under en pressekonferanse på Brann Stadion mandag.

Av NTB | 03.08.2020 16:33:11

Sport: – Vi skal skilles som gode venner. Jeg har ingen konflikter i klubben, verken med spillere eller ledelse eller styret. No hard feelings, sa Nilsen på pressekonferansen.

Nilsen var til stede på pressekonferansen sammen med styreleder Eivind Lunde, daglig leder Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt.

– Vi står her i dag og har blitt enige om å avslutte et langt og innholdsrikt samarbeid, sa daglig leder Johannesen.

Nilsen takket spillerne for innsatsen de har vist den siste tiden.

– Vi har vært energiløse og ikke sett så bra ut i det siste, men de (spillerne) gjorde alt de kunne for meg og supporterne. Jeg kan ikke ta de på noe, sa Nilsen.

Hvem som leder Brann i neste kamp borte mot Molde mandag 10. august er enda ikke helt avklart.

Til BT sier likevel styreleder Eivind Lunde at assistenttrener Robert Hauge har hovedtreneransvaret inntil videre. Han bekrefter også at Hauge kan bli en midlertidig løsning.

– Det jeg kan si er at jeg burde stilt opp i pressesonen etter kampen mot Vålerenga, sa Nilsen og forklarte videre på pressekonferansen:

– Det ble litt følelsesladd. Jeg visste egentlig utgangen da vi ikke klarte å vinne. Det har jeg en følelse av at gutta også visste, for det var en litt spesiell atmosfære etter den kampen.

Kampen mot VIF ble altså den siste Nilsen fikk ansvar for som Brann-trener. Nå må 56-åringen, som ledet Hødd til cupseier i 2012, finne ny jobb. Trenerkarrieren virker han fortsatt å være motivert til å opprettholde.

– Jeg er full av energi og pågangsmot, men det betyr ikke at jeg skal fortsette å trene Brann, svarte Nilsen før avgangen i Bergen var bekreftet.

– Du må ha gjort noe rett når du får fyken når du ligger på øvre halvdel i Eliteserien. Da føler jeg at jeg leverer fra meg et lag som krever mer, sa Nilsen til BT etter pressekonferansen.

Nilsen tok over som Brann-trener i 2015. Deretter ledet han laget til 2.-plass og direkte opprykk fra 1.-divisjon. I 2016 ledet han klubben til 2.-plass i Eliteserien. I 2018 ble det bronse for bergenserne. De fikk derimot en tyngre sesong i 2019 og endte på niendeplass i eliteserien.

Det skapte usikkerhet rundt Nilsens rolle, men treneren fikk full tillit av styret i klubben etter sesongslutt.

Nå er treneren ferdig i klubben.

Det var taust fra Brann-ledelsen etter lørdagens 1-2-tap hjemme mot Vålerenga. Nilsen ville ikke snakke med pressen etter kampen, noe han beklaget både da han ankom Brann Stadion for å møte klubbledelsen fredag formiddag og på pressekonferansen.

Brann åpnet sesongen bra poengmessig, men har ikke vunnet i løpet av de fem siste kampene og ligger på 8.-plass i Eliteserien.

(©NTB)

Flere nyheter: