Menu
Sykkelveteranen Christophe Laporte lurte alle og vant den 19. etappen av Tour de France. Her fra et ritt i Norge i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Laporte stakk fra feltet og seiret i Tour de France

På den 19. etappen av Tour de France viste Christophe Laporte styrke og stakk fra hovedfeltet like før målgang. Han jublet for årets første franske etappeseier.

Av NTB | 22.07.2022 17:20:44

Sport: Tidlig på etappen ble rittet stanset av en protest, der rytterne ble stoppet av et bluss i veien. Femmannsbruddet som ble stanset av protesten fikk lov å få tilbake forspranget sitt til hovedfeltet igjen, men med 35 kilometer igjen på etappen var feltet samlet.

Tadej Pogacar prøvde seg umiddelbart, men måtte tidlig gi opp å hente noe inn på Jonas Vingegaard i sammendraget.

Det så ut til å gå mot massespurt, men en kilometer før mål stakk Laporte fra alle og vant.

Lørdag skal kampen om den gule ledertrøya avgjøres med en individuell tempoetappe. Der er det ventet at danske Vingegaard kommer til å forsvare ledelsen han har ned til Pogacar og vinne Tour de France for første gang.

Dansken økte forspranget til tre minutter og 26 sekunder etter at han parkerte sloveneren i avslutningen på rittets siste fjelletappe torsdag.

Søndag avsluttes Tour de France med sjarmøretappen med avslutning på Champs-Élysées. Der vil sammenlagtvinneren hedres gjennom etappen, som vanligvis ender med en massespurt.

(©NTB)