Menu
Bente Skari blir sekundert av sin personlige trener Dag Kaas på sin vei mot OL-gull på 10 km klassisk i USA i 2002. Foto: Erik Johansen / NTB

Langrennstreneren Dag Kaas (75) er død etter kort tids sykdom

Langrennstreneren Dag Kaas (75) døde fredag ettermiddag etter kort tids sykdom, melder Olympiatoppen.

Av NTB | 05.11.2022 14:21:08

Medisin og helse: I en pressemelding heter det at Kaas har vært en nøkkelperson i Olympiatoppen helt siden oppstarten, men han er også godt kjent som langrennstrener, næringslivskonsulent, orienteringstrener- og leder og friluftslivsentusiast.

I pressemeldingen heter det videre at for Dag Kaas var virket ved Olympiatoppen livet helt til det siste. Det er kun få uker siden han representerte Olympiatoppen som OLT-coach under VM i skyting i Kairo, hvor han gledet seg stort over den norske suksessen.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Dag Kaas` bortgang. Våre tanker går til familien og våre idrettsvenner, Astrid, Carl, Sverre og Martin. Det er ufattelig at Dag er gått bort. Han var en aktiv og engasjert kollega og bidragsyter for idrettene helt til det siste. Dag vil bli dypt savnet av mange, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Han ble juniorlandslagstrener i langrenn i 1977, før han etter hvert overtok jobben som elitetrener.

Kaas var en del av norsk langrenn helt til det siste og var fast innslag på alle store renn i nasjonal sammenheng helt til sist sesong. Han var også ofte å se på internasjonale renn i utlandet.

– Jeg heiet på Bente for siste gang ved cirka sju kilometer. Også da trodde jeg at avstanden fram var i lengste laget, men Danilovas åpning satte sine spor mens Bente økte mot slutten, sa Dag Kaas til NTB i målområdet.

– Denne seieren er et resultat av målrettet trening og arbeid over mange år.

Til VG sier Skari:

– Det er bare fryktelig trist og leit. Han er jo den som har ansvaret for min utvikling som skiløper. Vi hadde et veldig godt samarbeid da jeg gikk på ski og vi holdt kontakten senere. Vi hadde blant annet alltid en årlig lunsj før jul. Der pratet de om det aller meste, hva de begge drev med, men ikke minst diskusjoner om trening og norsk og internasjonal langrenn.

For mange er nok Dag Kaas aller mest kjent som langrennstrener. Han var i flere år landslagstrener i langrenn for kvinner, og han fungerte også i mange som trener for Heming IL og personlig trener for Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Kaas var langrennsløperen Bente Skaris personlige trener en god periode fra 1998. Det førte blant annet til OL-gull på ti kilometer i 2002 i Soldier Hollow.