reklame for smiaa
Menu
Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg under høydetrening på isbreen i italienske Val Senales i 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Langrennslandslagene må tenke nytt: Første ordinære samling i august

Norges langrennslandslag ser ikke for seg noen utenlandsopphold før tidligst i oktober.

Av NTB | 20.05.2020 07:02:39

Sport: Årets første samling Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo og resten av Norges beste skiløpere blir om 14 dager. Den blir av den spesielle sorten og preget av best mulig smittevern fra koronaviruset.

– Det blir samlinger for elitelagene (allround menn, sprint menn og kvinner) og rekrutt i Oslo, Lillehammer og Trondheim. Trenerne sprer seg rundt. Løperne bor hjemme, møtes til trening og drar hjem igjen når treningen er over, sier landslagssjef Espen Bjervig til NTB.

Den samme malen blir brukt i slutten av juni.

– Det blir samlinger i Trondheim og Lillehammer i den nest siste uken i juni og i Oslo i den siste uke i juni, sier Bjervig.

Planen er at den første ordinære samlingen legges til august. Da skal ikke utøverne bo hjemme.

– Vi har utfordringer med at alle utøverne må bo på enkeltrom og ha tilgang til eget toalett. I tillegg er det utfordringer med reising.

Landslagssjef Bjervig hadde sin første dag på kontoret tirsdag etter å ha hatt utelukkende hjemmekontor siden 13. mars. Det er ikke enkelt å planlegge langt fram i tid etter som det er usikkert når reglene for både utreise og innreise eventuelt lempes på.

– Vi tror at vi tidligst kan reise utenlands på den tiden vi pleier å ha samling i Val Senales, sier Bjervig.

I så fall snakker vi om oktober måned.

(©NTB)

Flere nyheter: