Menu
Stig Rune Kveen (t.v.) og Sjur Ole Svarstad (t.h.) har lagt planen klar før den kommende langrennssesongen for skidamene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Langrennskvinnene har lagt planen for VM-sesongen – følger Northug-oppskrift

Før en viktig VM-sesong velger det norske kvinnelandslaget et annet opplegg enn langrennsherrene. Til høsten venter høydesamlinger både i Nord-Italia og Sveits.

Av NTB | 26.07.2022 15:50:46

Sport: – Vi skal ha to høydesamlinger i høst. I tillegg blir det noe høyde i forbindelse med verdenscupen i Davos og Tour de Ski. Det kan også bli aktuelt med et høydeopphold i forkant av Planica-VM, forteller landslagstrener Stig Rune Kveen til Adressa.

Kveen begrunner valget med at han og Petter Northug hadde stor suksess med samme oppskrift. Den slo blant annet til da trønderen ble VM-konge i Falun i 2015. I tillegg har lagets andre trener, Sjur Ole Svarstad, hatt god effekt av høydeopphold med landslaget fra tidligere år.

– Det gir oss først og fremst en god samlings- og treningseffekt. I tillegg er det en fin måte å periodisere treningsarbeidet på. Å være borte sammen og trene i en lengre periode skal ikke undervurderes, understreker Kveen.

Langrennskvinnene velger et motsatt opplegg enn herrene, som utelukkende skal ha samlinger i lavlandet. Johannes Høsflot Klæbo har imidlertid valgt å kjøre sitt eget løp og skal være mye i høyden gjennom høsten.

Ski-VM i slovenske Planica varer fra 21. februar til 5. mars neste år.

(©NTB)