Menu
Jonna Sundling fra da hun ble verdensmester i Oberstdorf sist vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Langrenn: Sundling påførte Dahlqvist sprinttap

Silje Øyre Slind hang lenge godt med i sprinten i den skandinaviske langrennscupen mot svenskene Jonna Sundling og Maja Dahlqvist i Falun.

Av NTB | 07.01.2022 14:09:24

Slind ledet inn mot øverste punkt, men så satte svenskene inn støtet. Den regjerende verdensmesteren Jonna Sundling var best på oppløpet, og hun spurtet ned Maja Dahlqvist og påførte sistnevnte det første sprinttapet for sesongen.

– Det kjentes bedre og bedre ut, og det ble min første seier for sesongen. Jeg trenger flere konkurranser, sa Sundling, som var skadd i tommelen i starten av sesongen.

Dahlqvist har vært verdens beste skisprinter på kvinnesiden så langt i sesongen.

– Det ble som forventet, men jeg stivnet og manglet litt mot slutten. Det var tett og tøft hele veien. Jeg har aldri vunnet i den skandinaviske cupen, bare i verdenscupen. Det er ingen skam å tape for Jonna, sa Dahlqvist.

Verken Sundling eller Dahlqvist var med i Tour de Ski nylig. De samme to var også i særklasse best i prologen, da med Dahlqvist som den kjappeste.

Silje Øyre Slind ble til slutt nummer fem. Hun ble passert av Moa Olsson og Kristin Austgulen Fosnæs på oppløpet. Magni Smedås ble nummer seks i finalen.

(©NTB)

Flere nyheter: