reklame for Sheiken Bowling
Menu
Therese Johaug sendte søskenbarnet Gyda Westvold Hansen ut i ledelsen på siste etappe. Foto: Terje Pedersen / NTB

Langrenn: Strindheim seiret på NM-stafetten – Johaugs Nansen utenfor pallen

Strindheim seiret på langrennsstafetten i ski-NM i Harstad søndag. Therese Johaug sendte Nansen i ledelsen, men laget havnet til slutt på 10.-plass.

Av NTB | 27.03.2022 10:49:33

Sport: Strindheim var favoritt på forhånd, og på siste etappe sikret Marte Skaanes seieren for trønderne. Skaanes var nest best bak en suveren Johaug på lørdagens 10 kilometer og leverte varene også på stafetten.

Skaanes trengte aldri å spurte, for hun stakk fra Guro Jordheim og Kjelsås mot slutten og vant med 6,3 sekunder.

– Det var kjempeartig å få ta på seg klubbdrakta og gå som et lag igjen. Det er altfor lenge siden forrige NM-stafett, sa Skaanes til NTB.

25-åringen fra Trondheim, datter av den tidligere landslagsløperen Øyvind Skaanes, har vist sterk form den siste tiden.

– Formen har kommet seg voldsomt de siste ukene. Jeg har bare kost meg på skirenn og har gledet meg til å få på startnummer. Dette betyr kjempemye. Jeg har VM og OL som mål, og man føler at man tar små steg hele tiden. Dette betyr mye for motivasjonen.

Skaanes har gått seg rett inn i landslagsdiskusjonen gjennom en rekke gode resultater gjennom hele sesongen.

– Jeg har ikke hørt noe, men laget skal heller ikke tas ut før i slutten av april, sier Skaanes til NTB.

Therese Johaug var nok en gang rå i langrennssporet. Etter sin 2.-etappe hadde hun tatt Nansen fra 14.-plass til ledelse før siste etappe. Den gikk søskenbarnet Gyda Westvold Hansen, som fikk slite ordentlig mot den norske langrennseliten.

Kombinertstjernen så ordentlig sliten ut da hun gikk i mål nesten to minutter bak vinnende Strindheim.

Westvold Hansen var suveren i kombinert denne sesongen og vant sju av åtte verdenscuprenn. Det holdt til en klar verdenscupseier, og på lørdagens 7,5 kilometer kombinert i NM var 19-åringen også i egen klasse.

I tillegg til stafetten, som endte opp med en slitsom siste etappe, skulle Hansen gå kombinertrenn i NM på tre kilometer senere søndag.

Ingeborg Østgård åpnet stafetten på 3 x 5 kilometer for Nansen. Hun har blitt beskrevet som et av de største kvinnelige friidrettstalentene i Norge og ble europamester på 1500 meter i friidrett for kvinner under 20 år i fjor.

18-åringen klarte ikke å hamle opp med de beste på langrennsstafetten, men regnes uansett som en av Norges beste langrennsløpere i sin årsklasse.

Anna Svendsen gikk en knalletappe for Tromsø og sendte laget i føringen med 4,4 sekunder ned til nærmeste utfordrer. Strindheim vekslet på 7.-plass, 25,4 sekunder bak Tromsø.

Johaug gikk som ventet knallhardt ut på sin etappe i fri teknikk og tok igjen hele feltet. Ved siste veksling sendte hun Nansen i ledelsen med 3,2 sekunder ned til Kjelsås og 21,3 sekunder foran Strindheim.

Det holdt ikke for Nansen. Guro Jordheim og Kjelsås stakk fra i front tidlig, mens Marte Skaanes og Strindheim kom raskt bakfra. Med én kilometer igjen var Strindheim i tet, og Skaanes sikret seieren mot slutten.

Kjelsås var uansett storfornøyd med sølv.

– Vi kan si oss rimelig fornøyde med det. Alle hadde dagen, så det var veldig gøy, sa Sigrid Leseth Føyen, som gikk første etappe for Kjelsås.

Konnerud tok bronsemedaljen og var 30,5 sekunder bak Strindheim i mål.

Nansen stilte med et stjernetungt lag, men måtte likevel nøye seg med 10.-plass til slutt. Bortsett fra Johaug utmerker jentene på Nansen seg best i andre idretter enn langrenn.

Etter fem kilometer i klassisk stil, vekslet Østgård med Johaug på 14.-plass, 58,4 sekunder bak ledende Tromsø.

(©NTB)

Flere nyheter: