Menu
Therese Johaug kvalifiserte seg til semifinalene på sprinten i Falun som «lucky loser», men røk ut i kamp med de beste sprinterne. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Langrenn: Sju løpere til sprintfinale etter fotofinish

Maiken Caspersen Falla tok seg videre på tid, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom helt likt med Sophie Caldwell som betyr sju løpere i finalen i Falun lørdag.

Av NTB | 08.02.2020 15:46:17

Sport: Årets sprintkomet Linn Svanh kunne enkelt gå inn til førsteplass i andre og siste heat, mens bak henne ble det jevnest mulig margin for Astrid Uhrenholdt Jacobsen i kamp med amerikanske Sophie Caldwell.

Det ble umulig selv for målfoto å skille dem, og dermed er det sju løpere i finalen.

Der er også Maiken Caspersen Falla som kom videre som «lucky loser» med fjerdeplass i første heat. Therese Johaug tok seg videre til semifinale, men hadde ingen sjans i kamp med Natalja Neprjajeva og de andre i det første semifinaleheatet.

– Det gikk veldig bra i dag, veldig godt fornøyd med å komme til semien, men jeg kjenner at jeg kommer litt til kort mot de sterke sprinterne. Jeg blir jo parkert i semifinalen, men det er moro å vise at man i hvert fall kan komme dit, sa Johaug til NRK.

Stenseth kjørte taktisk og lå godt an foran Johaug i tredje posisjon etter siste oppoverbakke. Men med skikkelig trøbbel med å holde seg på beina i nedoverbakkene, mistet Stenseth farten og ble hektet av.

– Jeg kjører skien i løssnø og så kommer det litt overraskende på meg, så jeg mister balansen helt. Det er veldig kjipt for jeg følte at jeg egentlig hadde en bra dag, sa Stenseth til NRK.

Johaug tok seg opp forbi Stenseth og tok tredjeplassen, med en tid som var god nok til å kvalifisere seg som «lucky loser», før hun røk ut i semifinalene.

I tillegg til Stenseth, klarte ikke Anna Svendsen eller Tiril Udnes Weng å ta seg videre til semifinale heller. Julie Myhre røk ut i prologen.

Dit kom Johaug takket være trøbbel for lagvenninne Ane Appelkvist Stenseth.

(©NTB)

Flere nyheter: