reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det blir ikke mer verdenscup for Therese Johaug og de andre norske langrennsløperne før nyttår. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

Langrenn: Norge står over verdenscuprenn i Davos og Dresden – dropper trolig også Tour de Ski

Norges Skiforbund har bestemt seg for ikke å sende utøvere til verdenscupen i langrenn før nyttår på grunn av den rådende koronasituasjonen.

Av NTB | 01.12.2020 12:22:59

Sport: Det bekrefter skiforbundet i en pressemelding.

– Dette er en vanskelig beslutning, men etter grundige diskusjoner internt, mener vi dette er riktig for langrenn slik situasjonen er nå, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad.

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av at langrennsstjernene Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen bestemte seg for ikke å droppe de kommende verdenscuprennene.

– Vårt hovedmål denne skisesongen er VM i Oberstdorf, sier langrennssjef Espen Bjervig.

En forutsetning for at Norge skal snu og stille til Tour de Ski-start, er at smittesituasjonen endrer seg og at gjennomføringen blir annerledes enn arrangøren har lagt opp til. Per i dag er touren lagt til tre steder i Sveits og Italia.

Beslutningen om å holde løperne hjemme er også tatt etter en vurdering av gjennomføringen av verdenscupåpningen i finske Ruka. Flere norske løpere uttrykte usikkerhet etter å ha deltatt der.

– I tillegg til risikoen ved å reise, har vi erfart at å holde avstand og unngå nærkontakt på verdenscuparenaen er mer krevende enn vi først antok. Utholdenhetsutøvere har lungene som verktøy, og vi kjenner ikke ettervirkningene av covid-19. Derfor må vi ta forholdsregler, sier Bjervig og fortsetter:

– Som resten av samfunnet opplever vi nå utrygghet ved å tilpasse oss en usikker hverdag. Vi har selvsagt forståelse for at det kan være ulike betraktninger rundt dette, men denne beslutningen er riktig for oss i Norges Skiforbund langrenn. Vi må ha fokus på å ivareta helseperspektivet.

Det norske laget ble plassert i karantene i nærmere et døgn etter at herretrener Eirik Myhr Nossum testet positivt for korona ved ankomst i Finland. Senere viste det seg at hans test var såkalt falsk positiv, men karanteneepisoden gjorde ikke Ruka-opplevelsen bedre for det norske laget.

Det skal gås verdenscuprenn i sveitsiske Davos 12. og 13. desember og i tyske Dresden helgen etter.

Det er ikke tatt et endelig valg rundt Tour de Ski, men skiforbundet planlegger ikke for norsk deltakelse. Første etappe er 1. januar.

Klæbo uttalte mandag at usikkerheten rundt koronasituasjonen ble forsterket gjennom oppholdet i Ruka. Underveis i Ruka-helgen valgte dessuten Heidi Weng å stå over etter ett løp som følge av bekymring over pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: