reklame for smiaa
Menu
Det blir ikke mer verdenscup for Therese Johaug og de andre norske langrennsløperne før nyttår. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

Langrenn: Norge står over verdenscuphelgene i Davos og Dresden

Norges Skiforbund har bestemt seg for ikke å sende utøvere til verdenscuprenn i langrenn før nyttår på grunn av den rådende koronasituasjonen.

Av NTB | 01.12.2020 12:08:07

Sport: Det bekrefter skiforbundet i en pressemelding. Avgjørelsen kommer i kjølvannet av at langrennsstjernene Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen bestemte seg for ikke å droppe de kommende verdenscuprennene.

Beslutningen om å holde løperne hjemme er også tatt etter en vurdering av gjennomføringen av verdenscupåpningen i finske Ruka. Flere norske løpere uttrykte usikkerhet etter å ha deltatt der.

Klæbo uttalte mandag at usikkerheten rundt koronasituasjonen ble forsterket gjennom oppholdet i Ruka. Underveis i Ruka-helgen valgte dessuten Heidi Weng å stå over etter ett løp som følge av bekymring over pandemien.

Det norske laget ble plassert i karantene i nærmere et døgn etter at herretrener Eirik Myhr Nossum testet positivt for korona ved ankomst i Finland. Senere viste det seg at hans test var såkalt falsk positiv, men karanteneepisoden gjorde ikke Ruka-opplevelsen bedre for det norske laget.

Det skal gås verdenscuprenn i sveitsiske Davos 12. og 13. desember og i tyske Dresden helgen etter.

(©NTB)

Flere nyheter: