Menu
Maiken Caspersen Falla har vunnet medalje på sprinten i to OL på rad og håper på medalje også i Beijing. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Langrenn: Mot kvartfinale for de fire norske sprintkvinnene

Alle fire av de norske langrennskvinnene som stiller på tirsdagens sprint ser ut til å gå videre fra prologen. Svenske Jonna Sundling leder i mål.

Av NTB | 08.02.2022 09:23:17

Sport: Tiril Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla, Mathilde Myhrvold og Lotta Udnes Weng ligger inne blant de 23 beste etter at alle de seedete løperne har gått i mål. 30 løpere går videre til kvartfinale.

Tiril Udnes Weng var raskest av de norske og gikk i mål 9,14 sekunder bak Sundling.

Falla var 11,8 sekunder bak svensken i tet og må heve nivået i utslagsrundene om hun skal sikre medalje på sprinten i tredje OL på rad.

31-åringen vant OL-gull på sprinten i Sotsji i 2014 og endte på sølvplass bak svenske Stina Nilsson i Pyeongchang for fire år siden. Nilsson har blitt skiskytter og går dermed ikke langrennssprinten i Beijing.

Myhrvold var 12,21 sekund bak Sundling, Lotta Udnes Weng 13,23 bak.

En annen svenske, Maja Dahlqvist, er den største favoritten på øvelsen. Hun har vunnet fire av fem sprintrenn i verdenscupen denne sesongen. Hun gikk i mål drøyt ni sekunder bak Sundling.

Therese Johaug stiller ikke på sprinten. Hun blir derimot å finne på kvinnenes 10 kilometer i klassisk stil torsdag.

(©NTB)