reklame
Menu
Rosie Brennan jubler etter lørdagens sprintseier i Davos. Dagen etter fulgte hun opp med seier også på 10-kilometeren i fri teknikk. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone / AP / NTB

Langrenn: Amerikansk knockoutseier i Davos

Rosie Brennan (32) utnyttet i helgen Norges verdenscup-nei til fulle. USA-løperen tok en knusende seier på søndagens 10 kilometer i Sveits.

Av NTB | 13.12.2020 11:53:06

Sport: Ingen var i nærheten av Brennans løp i Davos. Amerikaneren slo Julia Stupak fra Russland med 34 sekunder.

Med tredjeplassen til Hailey Swirbul fikk USA to kvinner på verdenscuppallen i et distanserenn. Det er ikke akkurat hverdagskost.

Brennan tok lørdag sin første verdenscupseier da hun vant sprinten i fri teknikk. 32-åringen greide det selv om hun ikke er en utpreget sprinter.

Russland-profilen Natalja Neprjajeva greide ikke å ta seg inn i topp tre søndag. Hun hadde fjerde raskeste tid og ble slått med 44,8 sekunder.

Norsk, svensk og finsk langrenn besluttet nylig å stå over helgens verdenscuprenn i Davos. Slik vil det også bli i neste helgs sprintkonkurranser i tyske Dresden.

De nordiske skiforbundene la koronasituasjonen i Europa til grunn for avgjørelsen. Norge har også valgt å droppe Tour de Ski på nyåret.

(©NTB)

Flere nyheter: