Menu
Det nye testregime for reisende fra røde land skapte lange køer på Oslo lufthavn Gardermoen lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Lange køer på Gardermoen etter nytt testregime

Det oppsto lørdag lange testkøer for folk som kom fra røde land til Gardermoen lørdag, på det som er den første dagen med krav om test ved ankomst i Norge.

Av NTB | 02.01.2021 19:38:04

Medisin og helse: – Jeg har stått i kø i snart tre timer, sier Marcus Liebold, som lørdag ankom Norge fra Tyskland, til NRK.

De nye reglene trådde i kraft klokken 10 lørdag formiddag. Testen skal foretas så snart som mulig og senest ett døgn etter ankomst. De reisende må reise inn i Norge via grensestasjoner med testing, eventuelt til grensestasjoner med politikontroll.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Avinor, Nora Hoberg Prestaasen, ber reisende påregne ventetid.

– Jeg kan ikke råde til noe annet enn at folk må smøre seg med tålmodighet og være bevisst på smittevern, sier Hoberg Prestaasen til NRK.

Også ved Stavanger lufthavn Sola varsler de at det tidvis vil bli ventetid for ankomne fra utlandet.

–Vi bruker fire til fem minutter på registrering og testing av hver passasjer. Når det kommer over 100 passasjerer med samme fly, vil det bli noe kø, sier Torfinn Henriksen, koordinator for testsenteret på flyplassen, til Aftenbladet.

(©NTB)

Flere nyheter: