reklame
Menu
En mann vaier et flagg med bildet av Diego Maradona i sentrum av Buenos Aires i timene etter fotballegendens bortgang. Foto: Victor Caivano / AP / NTB

Lange køer for å se Maradonas båre – obduksjonen bekrefter hjertesvikt

Sørgende argentinere får ta en siste farvel med Diego Maradona. Fotballegenden skal for en periode ligge på lit de parade.

Av NTB | 26.11.2020 07:53:29

Sport: Maradonas kiste ankom presidentpalasset i Buenos Aires natt til torsdag. Der skal båren settes til syning.

Flere hundre argentinere trosset sene nattetimer og stilte seg i kø utenfor bygningen. Argentinas president Alberto Fernández har erklært landesorg i tre dager.

Maradona døde onsdag, 60 år gammel. Argentinas største avis Clarin, som var først med å melde om fotballikonets bortgang, skriver at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken var hjertesvikt og akutt lungeødem. Det samsvarer med de tidlige meldingene som kom onsdag.

Han døde hjemme i Tigre noen mil nord for den argentinske hovedstaden. Maradona oppholdt seg der etter nylig å ha blitt utskrevet fra sykehuset der han ble operert for hjerneblødning.

Onsdag kveld gikk svært mange ut i Buenos Aires’ gater for å hedre Maradona. Særlig en melding i sosiale medier om å gi VM-helten fra 1986 «en siste applaus», gikk viralt.

Bannere med påskriften «D10S» var synlig i bybildet. Det spiller på det spanske ordet «dios», som betyr «gud» på norsk. Tallet 10 var Maradonas draktnummer.

– Jeg kan ikke tro det. Det er ufattelig. Man tror man kan komme seg gjennom enhver storm, men nei. Ingen er udødelige. Det føles som en vond drøm, sier Francisco Salaverry til nyhetsbyrået AFP.

28-åringen var blant dem som ville bruke onsdagskvelden til å minnes Maradona.

(©NTB)

Flere nyheter: