Menu
Torsdag ble turistveien Trollstigen åpnet for trafikk etter oppryddingsarbeidet etter rasene som blant annet gikk i påsken. Veien forbinder Valldal på Sunnmøre med Åndalsnes og Romsdalen. Foto: Halvard Alvik / NTB

Lange køer da Trollstigen ble åpnet etter ras

Det var torsdag lange køer da turistveien Trollstigen igjen ble åpnet for trafikk. Veien har fått en sjelden sen åpning etter at det i vinter gikk flere ras.

Av NTB | 09.06.2022 14:31:00

Ulykker og naturkatastrofer: Det var en lang, lang rekke av motorsykler og bobilturister som sto klare da bommen åpnet torsdag ettermiddag, og først i køen sto et fransk reisefølge, skriver NRK. Den kjente turistveien Trollstigen åpnes vanligvis i midten av mai, men som følge av flere ras måtte man i år vente til opprydningsarbeidet var ferdig.

Torsdag klokken 13 åpnet bommene og turistveien var igjen åpnet for trafikk. Da var veien ryddet – blant annet lå det så mye stein langs veien at busser og bobiler ikke kom forbi.

Byggeleder Roar Vikhagen i Møre og Romsdal fylkeskommune sier til NTB at han aldri har sett så mye skader på veistrekningen som i år.

– Dette er det verste som har skjedd i min periode, for det har gått skred på steder det ikke har skjedd på før. Vi har jobbet godt og jeg må skryte av de lokale entreprenørene som har stått på og gjort en glimrende jobb, sa Vikhagen tirsdag.

Han sier Trollstigen følges opp gjennom hele året, og at det ikke er noe som tilsier at det skal være mer utrygt der med tanke på ras nå enn tidligere.

– Hvis vi vurderer det som farlig så åpner vi ikke veien. Vi er så trygg som vi kan være oppi Trollstigen. Sånn er hele Vestlandet, med fullt av skrenser og berg, sier Vikhagen.

Torsdag fikk også den siste navnløse svingen et navn. Den kalles Grøvdalssvingen, etter David Grøvdal som har hatt Trollstigen som arbeidsplass i 46 år.

(©NTB)

Flere nyheter: