Menu
Opposisjonspolitikeren Juan Requesens (i midten) og 16 andre er dømt til lange fengselsstraffer i Venezuela etter å ha blitt funnet skyldige i å ha medvirket til et angivelig attentat og kuppforsøk mot president Nicolás Maduro i 2018. Foto: AP / NTB

Lange dommer etter angivelig attentat mot Venezuelas president

En domstol i Venezuela har dømt en opposisjonspolitiker og 16 andre til opptil 30 års fengsel for et angivelig attentat mot president Nicolás Maduro.

Av NTB | 04.08.2022 19:30:38

Krig og konflikter: Maduro hevder å ha blitt utsatt for et attentat og kuppforsøk da to droner lastet med sprengstoff eksploderte i nærheten av ham under en militærparade i 2018.

Rundt 30 personer ble pågrepet etter hendelsen, blant dem flere av landets generaler og opposisjonspolitikeren Juan Requesens.

Torsdag falt dommen mot 33 år gamle Requesens og 16 andre tiltalte. Requesens ble dømt til åtte års fengsel for å ha deltatt i en konspirasjon, mens tolv av de andre tiltalte fikk 30 års fengsel etter å ha blitt funnet skyldige i alt fra forræderi til terrorisme. Fire andre fikk lavere straffer.

Regjeringen i Venezuela har anklaget Colombias daværende president Juan Manuel Santos for å stå bak attentatet og kuppforsøket, med støtte fra USA og Peru.

Torsdagens dommer er et forsøk fra dem som sitter ved makten på å skape et bilde av et påstått attentat, sier advokaten Gonzalo Himiob i organisasjonen Foro Penal som engasjerer seg på vegne av politiske fanger.

– De er gjort til syndebukker, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: