Menu
Kvinnelandslaget i EM-sluttspillet i England føler med J19-jentene som tapte finalen i sitt EM, men sier at de ble inspirert av innsatsen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Landslagsstjernene føler med J19-laget: – Vi håper å følge opp

Norges fotballkvinner så EM-finalen for J19 i bussen hjem fra trening og i spisesalen. De er imponert over prestasjonen selv om det endte med overtidstap.

Av NTB | 11.07.2022 00:27:56

Sport: – Finalen startet veldig bra. Det holdt dessverre ikke helt inn, men det er en kjempeinspirasjon det de har fått til. Vi håper å kunne gjøre noe av det samme i vårt EM, sier Anja Sønstevold til NTB.

Ungjentene var langt nede etter at Spania scoret vinnermålet på overtid.

– Jeg føler veldig med dem, men når de ser tilbake kommer de nok til å være veldig fornøyd med prestasjonen. Å ta sølv i et EM er stort, sier Maren Mjelde.

– Spania er et veldig godt lag, det så vi i finalen. Selvfølgelig er det kjipt å tape i det 93. minutt, men jeg synes absolutt vi skal være stolte av jentene. De gjorde en god kamp, sier Frida Maanum.

– Mange av oss så starten av kampen på bussen, og så så vi resten på storskjerm da vi kom hjem til lunsj, sier Mjelde til NTB.

Sønstevold forstår skuffelsen, men synes J19-jentene bør være stolte.

Det er fjerde gang Norge har vært i J19-finale, og fortsatt mangler tittelen. De tidligere finalene var i 2003, 2008 og 2011. Av spillerne i årets EM-tropp for senior var Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg, Guro Reiten, Anja Sønstevold og Maria Thorisdottir med på sølvvlaget i 2011, mens Maren Mjelde spilte finale i 2008. Ungjentene som tapte finalen lørdag har all grunn til å tro på en god fotballframtid.

EM-troppen som er i gang med sitt gruppespill i England har fulgt med på J19-jentene og hadde hastverk etter lørdagens trening da avspark nærmet seg.

– Vi er konkurransemennesker og vil vinne, men når de får litt tid på det så er det en kjempeprestasjon å ta sølv i et J19-EM. Det er store og gode nasjoner som har vært med der, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: