Menu
Maren Mjelde og Norge fikk sine motstandere fredag. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB

Landslagssjefen om Norges VM-trekning: – Ganske så vanskelig

Belgia, Polen, Albania, Kosovo og Armenia blir Norges kvalifiseringsmotstandere i kampen om plass i VM-sluttspillet i fotball for kvinner i 2023.

Av NTB | 30.04.2021 19:09:57

Sport: Det ble klart etter at trekningen av VM-kvalifiseringsgruppene til sluttspillet i Australia og New Zealand ble gjennomført av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) fredag.

51 nasjoner var med i trekningen og ble fordelt i ni grupper. Seks av gruppene består av seks lag, mens de øvrige tre har fem.

Norge var toppseedet i trekningen sammen med Nederland, Tyskland, England, Frankrike, Sverige, Spania, Italia og Danmark.

– Hvis vi skal se på de to tøffeste motstanderne våre, Belgia og Polen, synes jeg vi fikk en ganske vanskelig trekning, sier landslagssjef Martin Sjögren til NTB.

– Belgia er klare for EM-sluttspillet neste sommer og er høyt ranket. Sånn sett ble det en tøff trekning. I og med at vi møtte dem i mars, har vi dem ganske ferskt i minnet, sier Sjögren.

Fra seedingsnivå tre ble Polen motstander. Norge har møtt laget kun to ganger tidligere. Både i Algarve-turneringen i 2019 og i EM-kvalifiseringen i 2008 ble det norsk 3-0-seier.

– Polen begynner å få flere spillere i store europeiske klubber, og er også en god motstander. Gruppen avgjøres nok i kampene de tre nevnte lagene imellom, sier Sjögren.

Norge møtte også Albania i VM-kvalifiseringen i 2014. Da ble det seire 11-0 og 7-0 i de to kampene. Det er lagenes eneste møter så langt.

Kosovo og Armenia er nye bekjentskaper for det norske laget.

De ni gruppevinnerne kvalifiserer seg direkte til VM. Gruppetoerne går til omspill, der ytterligere to lag kvalifiserer seg til sluttspillet.

Kvalifiseringen starter til høsten. Europa har fått tildelt flere plasser til VM-sluttspillet i 2023 enn i tidligere verdensmesterskap.

USA er regjerende verdensmester. Nederland ble slått 2-0 i finalen i Frankrike.

Sjögrens norske mannskap ble trukket mot Belgia fra seedingsnivå to. Norge slo det belgiske laget 2-0 i treningslandskamp tidligere denne måneden. Da lagene møttes i EM-sluttspillet i 2017 endte kampen med norsk 0-2-tap.

Deretter fulgte Albania, Kosovo og Armenia fra nivå fire, fem og seks. De vet den norske landslagssjefen lite om.

(©NTB)