Menu
Forfall fra Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Kristian Thorstvedt og Joshua King gjør at Mohamed Elyounoussi er alene i troppen mot Irland om å ha scoret flere enn ett mål i landskamper under Ståle Solbakkens ledelse. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Landslagets målscorere mangler: Hvem skal stå for målene?

Fire av de fem spillerne med flest landslagsmål under Ståle Solbakken er ute med skade eller sykdom. Hvem skal score målene mot Irland torsdag?

Av NTB | 17.11.2022 06:51:22

Sport: – Vi kan ikke stole bare på en spiller, vi må skape sjanser for hverandre. Vi har nok av spillere som kan score mål, sier Mohamed Elyounoussi til NTB.

Med tre mål er han den eneste i kamptroppen mot Irland torsdag som har scoret flere enn ett mål for Norge i Solbakken-æraen. Bare seks av 35 landslagsmål de to siste årene er scoret av spillere som er aktuelle mot irene.

– Vi stresser ikke med det. Jørgen (Strand Larsen) scoret i helgen for Celta, og Martin (Ødegaard) har vist at han kan score mål, insisterer Moi.

Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Kristian Thorstvedt og Joshua King har til sammen 27 av de 35 målene i landskamper under Solbakken. Alle er uaktuelle torsdag, og Moi er ikke i sin heteste målform.

Moi rundet i september ti landskamper siden forrige scoring, og han har ennå til gode å score Premier League-mål i høst, etter 14 kamper og 987 minutter PL-fotball.

– Det har vært mye stang-ut. Jeg tenker ikke så mye på det, bedyrer han.

Jørgen Strand Larsen, som etter alt å dømme får spissplassen mot Irland, har heller ikke scoret seriemål i høst, etter 10 kamper og 696 minutter i La Liga for Celta. Hans scoring i helgen kom i en cupkamp.

– Når Haaland er ute, sier jeg ikke til erstatteren at han skal gå inn og spille akkurat som ham. De må spille på sin måte, sier landslagssjefen.

* 15: Erling Braut Haaland

* 5: Alexander Sørloth

* 4: Kristian Thorstvedt

* 3: Mohamed Elyounoussi, Joshua King

* 1: Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli.

Det har vært ett selvmål. Totalt 35 mål på 20 kamper.

Totalt står Southampton-spilleren med ni landslagsmål på 47 kamper, hvorav tre på 19 kamper under Solbakken, men de to siste kom mot Montenegro i oktober i fjor.

Dette er Norges målscorere i kamper under Solbakken:

(©NTB)