Menu
Landets biskoper anbefaler at vårens konfirmasjoner utsettes til høsten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Anbefaler å utsette konfirmasjonene til høsten

Biskopene anbefaler at menighetene utsetter vårens konfirmasjoner til høsten, på grunn av den usikre koronasituasjonen.

Av NTB | 28.01.2021 10:08:16

Medisin og helse: Avisa Dagen skriver at det torsdag morgen ble sendt ut en epost til alle prester og kirkeverger i Bjørgvin bispedømme på vegne av alle landets biskoper.

Der står det at på grunn av den usikre situasjonen med pandemiens utvikling, så er biskopene blitt enige om å anbefale at man lokalt vurderer om konfirmasjoner planlagt til våren bør utsettes til høsten.

I eposten nevner biskopene utbruddet av virusmutasjonen, usikkerhet rundt hvilke regler som vil gjelde for hvor mange som kan samles og reise mellom regioner i Norge, samt det at vaksinasjonene tar lenger tid enn planlagt, som årsaker til anbefalingen.

Dagen skrev onsdag at Birkeland menighet i Bergen, som er en av landets største, har valgt å utsette vårens konfirmasjoner til høsten.

Torsdag og fredag er det kirkerådsmøter. Halvor Nordhaug, biskop i Bjørgvin, tror konfirmasjonsutsettelsene vil bli drøftet der.

– Men til syvende og sist er det ikke biskoper eller kirkeråd som bestemmer, men menigheter og menighetsråd, sier Nordhaug.

(©NTB)

Flere nyheter: