Menu
Mark Cavendish skal sykle Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Lagrival er skadd: Cavendish får sjansen i Tour de France

Mark Cavendish får overraskende muligheten i årets Tour de France. Han får sjansen etter at fjorårets vinner av den grønne poengtrøya har pådratt seg en skade.

Av NTB | 21.06.2021 19:38:54

Sport: Deceuninck-Quick-Step bekreftet mandag rytterne det belgiske laget sender til Tour de France. Der dukket uventet Cavendishs navn opp.

Veteranen kommer inn i laget for irske Sam Bennett, som i fjor vant poengtrøya i verdens mest prestisjefulle sykkelritt. Bennett opplyses å ha pådratt seg en mindre skade på trening.

– Jeg er svært glad for å være tilbake i Tour de France. Omstendighetene rundt Sam kunne åpenbart vært bedre. Han hadde en spesiell Tour i fjor, og jeg synes det er synd at han ikke får forsvare poengtrøya, sier Cavendish.

Briten står med hele 30 etappeseirer i Tour de France, men hans siste kom i 2016. Han er fire triumfer unna rekorden til Eddy Merckx.

Cavendish deltok sist i Tour de France i 2018.

Skaden Bennett opplyses å ha pådratt seg skal ikke være av det alvorlige slaget. Den setter imidlertid en stopper for Tour-deltakelsen.

– Det er åpenbart at jeg er skuffet over å ikke få forsvare den grønne trøya i årets Tour de France, sier den spurtsterke iren.

– Selv om skaden jeg har pådratt meg er av kortvarig art, påvirker den treningen min foran verdens største sykkelritt for mye. Jeg rekker ikke å bli klar, fortsetter han.

(©NTB)